Apie tai praneša „Gruzija.Online“ ir „Netgazeti“.

„Astoria Grande“ į Sakartvelą iš Sočio atplaukė liepos 26-ąją. Kitos dienos vakare prie jo atėjo Batumio gyventojų ir surengė protestą. Ant atsineštų plakatų buvo matyti užrašai: „Abchazija – tai Sakartvelas“, „Rusija – okupantė“, „Palikite mūsų šalį“, „Rusija iš mūsų atima tėvynę, gyvybes ir ateitį“, „Rusijos karo laive, eik na****“ ir t. t., rašo nv.ua.


Gyventojų pyktį sukėlė tiek pats kruizinio lainerio atplaukimo faktas, tiek kai kurių Rusijos turistų pareiškimai, kad „Rusija išlaisvino Abchaziją iš gruzinų“. O keletas jų žiniasklaidai netgi prisipažino lankęsi okupuotoje Abchazijoje, o tai yra Sakartvelo įstatymų pažeidimas.


„Jie turi nuolatos jausti diskomfortą ir gauti tinkamą atsaką už šlykščius pareiškimus, kuriuos padarė mūsų mieste, Batumyje, trypdami mūsų orumą, savigarbą ir patriotizmą“, – sakė aktyvistai.

Vykstant protestui, vienoje lainerio kajutėje suplevėsavo Rusijos vėliava, bet netrukus pradingo. Taip pat kai kurie rusai protestuotojams rodė nepadorius gestus ir bandė juos perrėkti.


Kaip rašo žurnalistai, be Batumio, protesto akcija įvyko ir prie Tbilisyje esančio parlamento pastato. Praėjus valandai po protesto pabaigos, kruizinis laineris visgi išplaukė iš uosto.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)