JAV vadovaujamos tarptautinės karinės pratybos „Saber Strike 22“ („Kardo kirtis“) Europoje prasidės ateinantį penktadienį ir truks iki vasario 23 dienos. Iki penktadienio į Latviją atvyks apie 400 amerikiečių karių ir 100 technikos vienetų, taip pat atskirs 22 sraigtasparniai „AH-64 Apache“.

Ministerijos pranešime sakoma, kad šie taktiniai manevrai leis užtikrinti glaudesnę sąjungininkų dalinių operatyvinę sąveiką. Be kita ko, bus demonstruojami pajėgumai veikti žiemos sąlygomis, treniruojamasi vykdyti žvalgybos operacijas, tikrinamas kariuomenės infrastruktūros tinkamumas priimti atvykstančius dalinius. Taip pat vyks oro erdvės gynybos pajėgų mokymai.

Iki trečiadienio į Latviją atvyks 100 karių iš Italijos.

Nuo vasario 28-osios iki kovo 11-osios šalyje vyks tarptautinės karinės pratybos „Crystal Arrow 22“ („Krištolinė strėlė“), organizuojamos Latvijos nacionalinių gynybos pajėgų mechanizuotosios pėstininkų brigados. Dalyvauti šiuose manevruose iš Lietuvos į Latviją iki vasario 28 dienos atvyks maždaug 800 amerikiečių karių ir 250 vienetų karinės technikos.

Planuojama, kad abejose pratybose dalyvaus iš viso apie 2,8 tūkst. karių iš Latvijos ir JAV, taip pat 10 kitų šalių, kurių daliniai priklauso Latvijoje dislokuotai NATO priešakinių pajėgų kovinei grupei: Kanados, Albanijos, Čekijos, Italijos, Islandijos, Juodkalnijos, Lenkijos, Slovakijos, Slovėnijos ir Ispanijos. Manevruose taip pat dalyvaus daugiau kaip 300 vienetų antžeminės technikos ir orlaivių.

Europos kovo mėnesį vykstant JAV karinių oro pajėgų pratyboms kiekvienoje iš Baltijos šalių veiks degalų papildymo ore lėktuvai „Boeing KC-135 Stratotanker“, dalyvausiantys bendruose mokymuose su amerikiečių naikintuvais F-15, laikomais Estijoje.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)