„Tai dar vienas karinis dalinys, kurį formuojame nuo nulio, ir aš jus patikinu, kad ne paskutinis“, – pareiškė jis.

Gynybos ministras nurodė, kad pagrindinė naujojo dalinio užduotis – NATO rytinio flango stiprinimas. Batalionas bus įkurtas iki 2023 m. pabaigos ir taps 15-osios Gižycko mechanizuotosios brigados, įeinančios į 16-osios mechanizuotosios divizijos sudėtį, dalimi.

Rusijos Valstybės Dūma neseniai anonsavo planus užimti Suvalkų koridorių pasitelkiant privačią karinę bendrovę „Wagner“, rašo „The Moscow Times“.

Anot žemutinių rūmų Gynybos komiteto vadovo Andrejaus Kartapolovo, būtent tokį tikslą turėjo Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, įsakęs „Wagner“ samdiniams vykti į Baltarusiją po jų vado Jevgenijaus Prigožino maišto.

„Noriu pasakyti, kad paruoštos puolamosios pajėgos, leisiančios nelemtąjį koridorių užimti per keletą valandų“, – pareiškė deputatas.

Liepos 14 d. Baltarusijos gynybos ministerija pranešė, kad privačios karinės bendrovės „Wagner“ samdiniai atvyko į šalį kareiviams apmokyti. Iš pradžių, remiantis Gynybos ministerijos informacija, jie turėjo dalyvauti mokymuose su teritorinių pajėgų padaliniais prie Asipovičų, šalies viduryje. Tiesa, paskui paaiškėjo, kad samdiniai apmoko karius Bresto srityje esančiame poligone, už 30 kilometrų nuo sienos su Lenkija.

Tiksliai nežinoma, kiek iš viso „Wagner“ samdinių atvyko į Baltarusiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)