Lenkijos prezidentas įsikišo į Vidurio Afrikos valstybėje sulaikyto 52 metų vyro, kurį užsienio reikalų ministerija apibūdino kaip aistringą keliautoją, bylą.

„Kongo Demokratinėje Respublikoje neteisėtai nuteistas ir sulaikytas lenkas Mariuszas Majewskis dabar yra saugus Europoje“, – socialiniame tinkle X parašė užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis. „Šį rytą pagaliau pavyko pasikalbėti“, – pridūrė jis, paskelbęs ir pokalbio telefonu vaizdo įrašą.

Užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Pawelas Wronskis žurnalistams sakė, kad M. Majewskis yra Lenkijos konsulate Briuselyje.

Užsienio reikalų ministerija penktadienį paskelbė, kad M. Majewskis buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos už šnipinėjimą didžiulėje, seniai nestabilumo apimtoje šalyje. Lenkijos žiniasklaida pranešė, kad M. Majewskis buvo apkaltintas fotografavęs slaptus objektus, slapta stebėjęs karinę veiklą ir priartėjęs prie Kongo Demokratinės Respublikos kovos su sukarintomis grupuotėmis fronto linijos.

Pranešimuose priduriama, kad M. Majewskis yra keliautojas, aplankęs visas 193 Jungtinių Tautų valstybes nares, įskaitant Šiaurės Korėją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją