„Ką tik informavau apie Lenkijos sprendimą, susijusį su Rusijos dalyvavimu hibridiniame kare prieš Europos Sąjungą ir Lenkiją. Rusijos diplomatų judėjimui mūsų šalyje bus įvesti ribojimai“, - sakė jis per spaudos konferenciją Briuselyje po ES šalių užsienio reikalų ministrų susitikimo.

„Rusijos ambasada netrukus gaus notą šiuo klausimu. Ribojimai bus taikomi tiek pačiai ambasadai, tiek Rusijos Federacijos konsuliniam personalui Lenkijoje“, - pažymėjo Lenkijos URM vadovas.

R. Sikorskis paaiškino, kad Rusijos diplomatai galės judėti tik Mazovijos ribose, o konsulai – tik tose vaivadijose, kuriose dirba. „Tai bus taikoma visiems Rusijos diplomatams, išskyrus ambasadorių“, – pridūrė jis.

„Kai kurios šalys jau turi tokius reglamentus, tikimės, kad ir kitos valstybės paseks mūsų pavyzdžiu“, – pabrėžė R. Sikorskis.

Pasak Lenkijos diplomatijos vadovo, „turime įrodymų, kad Rusijos valstybė susijusi su diversijomis, taip pat ir mūsų šalyje“. „Tikimės, kad Rusijos Federacija tai (Lenkijos sprendimą) laikys labai rimtu įspėjamuoju signalu“, – pažymėjo ministras.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją