Nuo vakar besitęsiančios liūtys Pietų Lenkijoje sukėlė daugybę potvynių.

Lenkijos Bielsko Bialos mieste situacija buvo ypač sudėtinga dėl praūžusios audros. Vietos valdžia pranešė gyventojams apie potvynio pavojų, o miesto meras Jaroslawas Klimaszewskis sako, kad tiek kritulių nebuvo nuo 1972 metų.

„Esame pasirengę, kad situacija pablogės dėl orų prognozių“, – interviu internetiniam radijui RMF24 sakė jis. Meras taip pat patikino, kad grėsmės gyventojų gyvybei ir sveikatai ar ypatingos svarbos infrastruktūros objektams nėra. Jis sakė, kad ligoninės yra saugios.

Skelbiama, kad blogiausia padėtis yra Olkušo, Miechovo ir Krokuvos apskrityse, fiksuojami potvyniai. Gyventojai raginami likti namuose. Krokuvoje galioja aukščiausio lygio įspėjimas.

Sinoptikai ir toliau prognozuoja stiprų lietų, krituliai gali siekti nuo 90 mm iki 110 mm. Kritulius lydės audros su vėjo gūsiais iki 65 km/h, galima kruša.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)