„Daugelis jų iš tikrųjų nori tarnauti ir padėti savo tautiečiams fronte, tačiau jie sako: nenorime būti siunčiami į kovą be tinkamo pasirengimo ir įrangos“, – NATO viršūnių susitikimo Vašingtone kuluaruose kalbėjo Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis.

Lenkija, anot jo, apmokys ir aprūpins savanorius, kad jie galėtų kariauti Ukrainoje. Kai bus pakeisti fronte, jie esą turės teisę vėl grįžti į Lenkiją. „Jei taip elgtųsi visos Europos šalys, Ukraina turėtų ne vieną brigadą“, – sakė R. Sikorskis.

Planuojamas „ukrainiečių legiono“ apmokymas Lenkijoje yra dalis saugumo susitarimo, kurį pirmadienį pasirašė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ir Lenkijos vyriausybės vadovas Donaldas Tuskas.

Naujame NATO centre Lenkijoje bus rengiami kariai mūšiams Ukrainoje

NATO centras Lenkijoje rengs karius mūšiams Ukrainoje, pranešė Lenkijos saugumo vadovas Jacekas Siewiera, šiuo metu dalyvaujantis NATO viršūnių susitikime Vašingtone.

Naujas mokymo centras Bydgoščiuje bus vieta, kurioje ukrainiečiai galės dalytis su NATO šalimis savo patirtimi, įgyta per karą, įskaitant informacija, susijusia su civilinių bepiločių orlaivių panaudojimu mūšio lauke. „Tai svarbi informacija“ Aljanso šalių ginkluotosioms pajėgoms, sakė J. Siewiera.

Pasak jo, karių mokymas ne šalyje svarbus ir dėl to, kad Ukrainos pajėgos patiria karinį nuovargį ir joms sunku gintis, kol mokomi nauji šauktiniai.

J. Siewiera pasisakė už tai, kad Ukrainai būtų leista pulti taikinius Rusijoje su NATO ginkluote, ir pridūrė, jog „ukrainiečiai patys turi nuspręsti, kaip panaudos savo turimus ginklus“.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją