„Praėjusią savaitę buvo pateikti kaltinimai Rusijos piliečiui, įtariamam (L. Volkovo) sumušimo organizavimu“, – pranešime nurodė prokuratūra.

Šis vyras pranešime įvardijamas tik kaip Anatolijus B. ir kartu pažymima, kad jis buvo sulaikytas rugsėjo 13 d. Lenkijoje. Jis kaltinamas prisidėjęs prie išpuolio, kurio motyvas buvo L. Volkovo „politinė veikla“, sakoma pranešime.

Ketvirtadienį velionio Rusijos opozicionieriaus Aleksejaus Navalno komandos leidinys „Sirena“, remdamasis Lenkijos nacionalinės prokuratūros atstovu, pranešė, kad Lenkijoje trims mėnesiams suimtas Anatolijus Blinovas, kuris figūruoja A. Navalno bendražygių atliktame tyrime dėl L. Volkovo užpuolimo. Tyrėjų duomenimis, organizuojant užpuolimą būtent A. Blinovas nuolat bendravo su buvusiu „Jukos“ viceprezidentu Leonidu Nevzlinu. A. Navalno bendražygiai iš Kovos su korupcija fondo (FBK) rugsėjo 12 d. paskelbė tyrimą, kad esą L. Nevzlinas užsakė pasikėsinimą į L. Volkovą.

A. Blinovas – advokatas, gynęs Rusijos žurnalistą Sergejų Dorenką, ir buvęs „Gazprom Media“ direktorių tarybos narys. Jis gyvena Lenkijoje. Būtent jam, anot tyrėjų, L. Nevzlinas davė nurodymą suorganizuoti L. Volkovo užpuolimą. FBK tyrime yra jų susirašinėjimo fragmentų. L. Nevzlinas teigia, kad jis nesusijęs su L. Volkovo užpuolimu.

L. Volkovas buvo užpultas šių metų kovo 12 d. Vilniuje, Antakalnio seniūnijoje, Žuvėdrų gatvėje. Jo užpuolimu įtariami Lenkijos piliečiai buvo sulaikyti balandžio pradžioje Varšuvoje.

Lenkijos pareigūnai paskelbė informaciją apie tyrimą

Penktadienį Lenkijos prokuratūra paskelbė informacija apie tyrimą, susijusį su Rusijos opozicionieriaus Leonido Volkovo užpuolimu Vilniuje šių metų kovo mėnesį.

„Lenkijos prokuratūros Kovos su organizuotu nusikalstamumu ir korupcija departamento Mazovijos vaivadijos skyrius atlieka daugiakryptį tyrimą dėl išpuolių prieš Rusijos opozicionierius, susijusius su Aleksejaus Navalno įkurtu Kovos su korupcija fondu. Tyrime figūruoja aštuoni įtariamieji. Praėjusią savaitę kaltinimai buvo pateikti Rusijos piliečiui, įtariamam Leonido V. (Leonido Volkovo) sumušimo Vilniuje 2024 metų kovo 12 d. organizavimu“, - sakoma pranešime.

Pasak pareigūnų, Rusijos pilietis Anatolijus B. (Anatolijus Blinovas) buvo sulaikytas 2024 metų rugsėjo 13 d. Jam pateikti trys kaltinimai, įskaitant kaltinimą organizavus Rusijos opozicionieriaus Leonido V. sumušimą dėl jo tautinės priklausomybės ir politinės veiklos. Prokuroro prašymu Varšuvos sostinės rajono teismas leido suimti įtariamąjį 3 mėnesiams.

Tiriant bylą šių metų balandžio 3 d. Varšuvoje buvo sulaikyti du lenkai: Igoris C. ir Maksymilianas K. Prokuroras sulaikytiesiems pateikė kaltinimus smurtu prieš Leonidą V. dėl jo tautinės priklausomybės ir politinės veiklos. Teismas skyrė įtariamiesiems laikinąjį suėmimą.

Vėlesniais mėnesiais buvo sulaikyta daugiau asmenų. Šiuo metu tyrime figūruoja aštuoni įtariamieji, iš kurių keturiems taikoma kardomoji priemonė – laikinas suėmimas. Tarp įtariamųjų yra šeši lenkai, vienas baltarusis ir vienas rusas, sakoma pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją