Antradienį socialinėje žiniasklaidoje PiS paskelbė vaizdo įrašą, kuriame kritikuojama D. Tusko vyriausybės migracijos politika. Vaizdo įraše matyti tamsesnio gymio žmonės, kai kurie iš jų nešini lagaminais, stovintys geležinkelio stoties perone. Tada pasirodo klausimas: „Kodėl jūs nesišypsote?“

PiS jau seniai naudoja pasakojimą apie migrantus, keliančius grėsmę Lenkijos visuomenei, ypač per rinkimų kampanijas.

Vaizdo įraše socialiai konservatyvi PiS kaltina D. Tuską, kad jis pritaria, pasak jų, ES planams didinti migrantų skaičių valstybėse narėse, taip pat ir Lenkijoje.

Vaizdo įrašas sukėlė pasipiktinimą internete, o valdančiosios koalicijos politikai pareiškė, kad praneš prokurorams apie galimą nusikaltimą, kurį daro PiS, t. y. neapykantos kurstymą dėl etninės ar rasinės priklausomybės.

D. Tuskas trečiadienį pakomentavo šį klausimą platformoje „X“: „Daugelyje Europos šalių Rusija organizuoja ir finansuoja melu bei dezinformacija grindžiamą neapykantos ir baimės kampaniją, kuri sukelia vidaus konfliktus ir chaosą. Lenkijoje jai nieko nereikia organizuoti. Ten yra PiS.“

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją