Vokietijos vyriausybė ketvirtadienį pareiškė, kad uždraudžia visą Irano remiamos Libano šiitų sukarintos grupės „Hizbollah“ veiklą savo šalies teritorijoje, bei pavadino šį judėjimą „šiitų teroristine organizacija“.

Šis draudimas yra „politinis sprendimas, kuris atspindi Vokietijos pasidavimą Amerikos valiai ir kuriuo siekiama įtikti Izraeliui“, sakė H. Nasrallah.

„Kai sakome, kad nesame aktyvūs Vokietijoje, esame 100-u procentų sąžiningi“, – sakė jis per televizijos transliuotą kalbą.

„Hizbollah“ buvo įkurtas 1982 metais per Libano pilietinį karą. Dabar tai didelė politinė partija, drauge su savo sąjungininkais turinti daugumą šalies parlamente. Izraelis ir „Hizbollah“ 2006 metais kariavo niokojamą karą.

JAV ir Izraelis seniai laiko „Hizbollah“ teroristine grupuote ir ragino sąjungininkes pasekti jų pavyzdžiu.

Kaip ir Europos Sąjunga, Vokietija iki šiol draudė tik „Hizbollah“ karinį sparną, bet toleravo jo politinį sparną.

H. Nasrallah pirmadienį sakė manantis, kad ir kitos ES šalys paseks Vokietijos pavyzdžiu, nors judėjimas prieš kelerius metus nutraukė veiklą „visame pasaulyje ir, ypač, Europoje“.

H. Nasrallah smerkė vokiečių pareigūnus dėl reidų Vokietijos mečetėse ir su „Hizbollah“ susijusiose asociacijose. Anot jo, „nereikėjo šių barbariškų veiksmų“.

Jis paragino Libano vyriausybę ginti savo piliečius Vokietijoje.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)