"Libijos ambasadorius ir trys darbuotojai žuvo, kai ginkluoti užpuolikai apšaudė juos raketomis", - sakė vidaus reikalų ministro pavaduotojas Wanisas al Sharifas.

Ch.Stevenso žūtį per antradienį įvykdytą išpuolį patvirtino Libijos vicepremjeras Mustafa Abu Shaguras, paskelbęs žinutę socialiniame tinkle "Twitter".

Vienas Libijos pareigūnas sakė, kad JAV ambasadorius žuvo pakeliui į saugesnę vietą po to, kai protestuotojai užpuolė Amerikos konsulatą Bengazyje ir jį apšaudė, nukaudami vieną atstovybės darbuotoją. Protestuotojų įtūžį išprovokavo vienas Jungtinėse Valstijose sukurtas antiislamiškas filmas, kurį jie laiko įžeidimu musulmonų pranašui Mahometui.

Christopheris Stevensas
Pareigūnas nurodė, kad ambasadorius ir kiti trys darbuotojai žuvo, kai užpuolikai paleido raketas į jų automobilį. Jis pridūrė, kad JAV ambasada pasiuntė karinį lėktuvą, kuriuo aukų kūnai bus nuskraidinti į Tripolį, o vėliau - grąžinti į Jungtines Valstijas.

Užpuolikai atakavo konsulatą Bengazyje antradienio vakarą, susiremdami su Libijos saugumo pajėgomis, kurios atsitraukė dėl smarkios ugnies. Vieni protestuotojai šaudė į pastatus, o kiti mėtė į konsulato teritoriją juos nedideles savadarbes bombas. Komplekse kilo keli nedideli gaisrai.

Šis puolimas buvo surengtas po panašių protestų kaimyniniame Egipte, kurio sostinėje dėl to paties filmo įniršę demonstrantai užlipo ant JAV ambasados sienų, nuplėšė Amerikos vėliavą ir ją sudegino.
Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (245)