"Išvadavimo deklaracija. Pakelkit aukštai savo galvas. Esate laisvi libiai", - paskelbė LNT pirmininko pavaduotojas Abdel Hafizas Ghoga, o jo žodžius vienu balsu atkartojo dešimčių tūkstančių žmonių minia.

"Libijos žmonės patvirtina, kad laikysis tarptautinių įstatymų..., (laikysis) bendrų interesų ir bendradarbiaus su visomis šalimis, ypač Libijos kaimynėmis, - pridūrė A.H.Ghoga. - Žengiame į naują etapą, kuris reikalauja didesnės atsakomybės iš mūsų visų. Tegyvuoja revoliucija. Tegyvuoja Libija."

Bengazyje esančioje Kišo aikštėje plazdėjo daugybė žalios, raudonos ir juodos spalvų M.Gaddafi režimą nuvertusios revoliucijos vėliavų, o oficialią šalies išvadavimo deklaraciją lydėjo minios gaudesys, kuris aidėjo visame šiame Viduržemio pajūrio mieste.

LNT pirmininkas ir Libijos laikinasis lyderis Mustafa Abdel Jalilas savo kalboje pažymėjo, kad Libijos naujųjų įstatymų pagrindu taps islamo teisė (šariatas).

"Bet koks šariatą pažeidžiantis įstatymas bus teisiškai niekinis ir neveiksnus", - pabrėžė jis.

M.Abdel Jalilas padėkojo NATO už paramą per sukilimą prieš M. Gaddafi, prasidėjusį Bengazyje vasario viduryje, taip pat pagerbė žuvusius per kovas su senuoju režimu.

"Visi kankiniai, civiliai ir kariškiai, laukė šios akimirkos, kad prisidėtų prie šios šventės, tačiau dabar jie geresnėje vietoje - danguje", - sakė LNT vadovas.

"Ši revoliucija prasidėjo taikiai, prašant suteikti bent minimalių pilietinių teisių, tačiau į ją buvo atsakyta smurtu", - pridūrė jis, kalbėdamas apie demokratijos šalininkų protestų žiaurų malšinimą prieš prasidedant dideliam pilietiniam konfliktui.

M.Abdel Jalilas taip pat pasiuntė žinią kitų arabų šalių protestuotojams, sukylantiems prieš savo režimus. "Tikiuosi, kad Sirijos ir Jemeno žmonės įgyvendins savo siekius ir nugalės", - sakė jis.

Kankinių ir sužeistųjų ministras Abdel Rahmanas al Kabisi sakė susirinkusiems, kad šis mitingas žymi "didžią istorinę akimirką mūsų mylimos Libijos istorijoje".

"O, šimtmečio faraone (Gaddafi), dabar esi istorijos sąšlavyne... Dėl likimo smūgio... buvai išmestas į istorijos šiukšlyną.

Keliauk pragaran", - griaudėjo jis.

Šaltinis
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją