Erin vardu prisistačiusi moteris pasakojo „NBC News“ stovėjusi priekinėse eilėse prie scenos ir mačiusi, kaip buvusiam prezidentui iš ausies bėga kraujas.

Mitinge dalyvavęs gydytojas Josephas teigė suskaičiavęs septynis šūvius, taip pat matęs, kaip nušovė vieną iš renginio žiūrovų, stovėjusių pigiose vietose.

„Sakyčiau, jis žuvo akimirksniu. Kai policija ir specialiosios paskirties būrys pradėjo evakuoti pigiose vietose buvusius žmones, padėjau nunešti tą vyrą į palapinę“, – pasakojo mitinge dalyvavęs medikas.

Žuvusysis, Josepho teigimu, stovėjo su šeimos nariais, juos „ištiko šokas – jie nesuprato, kas vyksta, šiaip ar taip, vyras tikrai žuvo akimirksniu“.

Erin pasakojo „NBC News“ aiškiai girdėjus šūvius, nors iš pradžių jų garsai jai pasirodė tarytum fejerverkai. Vėliau moteris pamatė, kad D. Trumpo ausis kruvina.

„Niekas iš sėdėjusių priekinėje eilėje neparkrito ant žemės. Nė vienas. Mes tenorėjome padėti prezidentui“, – patikino Erin nė trupučio nesijaudinusi dėl savo pačios saugumo.

„Labai liūdna, kad šitiek žmonių susirinko, o jį [D. Trumpą] sužeidė. Labai liūdna. Man liūdna dėl savo šalies, dėl visų. Nepatinka žmogus – nebalsuokite už jį. Nežudykite jo. Mums žmogus patinka, mes už jį balsuosime. Kam reikia smurto?“ – retoriškai klausė moteris.

Pasikėsinimo į Trumpą liudininkas: matėme vyrą su ginklu ant stogo, tarnybos į mūsų perspėjimus nereagavo

Mitingo dalyvis, per kurį buvo pasikėsinta į Donaldo Trumpo gyvybę teigė, kad šaulys buvo lengvai matomas, tačiau tarnybos į jo įspėjimus nereagavo, kol nebuvo paleisti šūviai. „Pastebėjome vaikiną, kuris šliaužė, keturiomis ropojo ant šalia mūsų esančio pastato stogo“, - sakė Gregas Smithas. „Mes sakėme policijai. Rodėme į jį pirštais slaptosioms tarnyboms, kurios žiūrėjo į mus nuo tvarto viršaus“.

Visą liudijimą žiūrėkite šiame video: