Kaip praneša liudininkai, apie 6 val. ryto medžių buvo išvartyta ir Rygoje. Vienas medis užvirto ant Brivibas gatvės važiuojamosios dalies netoli Etnografijos muziejaus ir užblokavo vieną iš trijų juostų centro link. Dar vienas medis užvirto ant Talino greitkelio važiuojamosios dalies Baltezero kryptimi.

Liūtys ir smarkus vėjas apsunkino eismą Rygoje. Remiantis „Rigas satiksme“ duomenimis, 7 val. dėl patvinusių gatvių ir nuvirtusių medžių teko pakoreguoti daugelį viešojo transporto maršrutų, sutriko viešojo transporto judėjimas.

Taip pat pranešama, kad liepos 29-osios ryte 30 tūkst. žmonių dingo elektra.

Anot sinoptikų, 5 val. rekordinis kritulių kiekis buvo užfiksuotas Kalncieme – 180 milimetrų, arba 203 proc. liepos mėnesio normos ir 26 proc. metinės normos.

Tai naujas kritulių rekordas Latvijoje. Paskutinį kartą toks rekordas buvo užfiksuotas 1973 m. liepos 9 d. Ventspilyje, kai per parą iškrito 160,2 milimetro kritulių.

Liepos 29 d. ryte rekordinis kritulių kiekis iškrito ir Duobelėje – 106,4 milimetro, trečioje vietoje Ryga ir Mėrsragas – 86 milimetrai.

Smarkiausi vėjo gūsiai užfiksuoti Jūrmaloje ir Duobelėje (25 metrai per sekundę), Daugavgrivoje (26 metrai per sekundę) ir Rygos centre (27 metrai per sekundę).

Vadovaujantis Tarptautinio Rygos oro uosto informacija, 6.30 val. buvo sulaikomi lėktuvai iš Talino, Vilniaus, Helsinkio, Tbilisio ir Pafoso bei reisai Ryga–Londonas, Ryga–Briuselis, Ryga–Amsterdamas, Ryga–Piza ir Ryga–Pafosas.

Atšaukti reisai iš Vilniaus (10 val.) ir Helsinkio (9.55 val.), taip pat reisas Ryga–Vilnius (7.35 val.). Reisas Helsinkis–Ryga (6.25 val.) nukreiptas į kitą oro uostą.

Liūtis Latvijoje

Lenkijoje užvirtus medžiui žuvo moteris

Sekmadienį dėl stichijos šėlsmo Lenkijos ugniagesiai gavo per 3 tūkst. iškvietimų. Tai pranešė Valstybinė priešgaisrinė tarnyba.

Daugiausia incidentų užfiksuota Mazovijos vaivadijoje - 904 (Varšuvoje – 156), Varmijos Mozūrų vaivadijoje – 834, Palenkės vaivadijoje – 286, Kujavijos Pamario vaivadijoje – 269, Lodzės vaivadijoje – 249. Ugniagesiai dažniausiai buvo prašomi pašalinti audros išrautus medžius ir jų šakas iš gatvių, nuo pastatų ir automobilių.

„Lodzėje medis užvirto ant dviračiu važiavusios 60-metės moters. Ji mirė. Poznanėje moteriai sunki šaka smogė į galvą ir kojas – nukentėjusioji nugabenta į ligoninę. Varmijos Mozūrų vaivadijoje ant vyro užvirto medis, sužeistasis taip pat paguldytas į ligoninę“, – sakė Valstybinės priešgaisrinės tarnybos atstovas.

Dėl stipraus vėjo Varmijos Mozūrų vaivadijoje buvo evakuotos trys harcerų stovyklos, iš viso – apie 400 žmonių. Vėjas apvertė šešis burlaivius Gižycko apskrityje ir du Ostrudos apskrityje. Negocino ežere apvirtus burlaiviui, žuvo žmogus.

Varšuvoje dėl stipraus vėjo buvo uždarytas Karališkųjų Lazienkų parkas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją