Apie tai, kad Odesoje laukiama stiprios liūties, meteorologai pranešė jau ryte.“Artimiausiomis valandomis Odesoje ir visame regione numatomas smarkus lietus, vietomis smarkios liūtys, perkūnijos metu gūsiai iki 15 – 20 m/s“, – savo pranešime skelbė Ukrainos hidrometeorologijos centras. Jis įspėjo, kad liūties metu matomumas bus ne didesnis kaip 200 – 500 metrų.

Odesą užklupus liūčiai, patvino daugelis miesto gatvių, jomis buvo neįmanoma pravažiuoti. Kai kurie automobiliai liko įstrigę vandenyje, o jų vairuotojai bandė gelbėtis lipdami ant transporto priemonių stogų, rašo unian.net.

„Budi avarinės komunalinių tarnybų brigados“, – patikino miesto taryba. Merija pridūrė, kad dėl liūties buvo sustabdytas kai kurių tramvajų eismas, savo maršrutus pakeitė ir kai kurie troleibusai.

Socialiniuose tinkluose vietos gyventojai skelbė vaizdo įrašus, kuriuose buvo matyti upėmis virtusios Odesos gatvės ir vandenyje stovintys tramvajai. Viename iš vaizdo įrašų buvo užfiksuotas iki langų apsemtas automobilis, o ant jo stogo – moteris, tikriausiai jo vairuotoja, bandžiusi gelbėtis nuo potvynio.

Odesos mero Genadijaus Truchanovo duomenimis, sekmadienio rytą mieste iškrito pusė mėnesio kritulių normos – 19 mm.