L. Panetta, lydimas Ehudo Barako, Izraelio gynybos ministerijoje Tel Avive apžiūrėjo garbės sargybą. Po to įvyko privatus abiejų pareigūnų susitikimas.

Kalbėdamas per spaudos konferenciją L. Panetta paneigė pranešimus, esą per šį susitikimą bus aptariami galimi atakos prieš Iraną planai. Jis sakė, kad jie kalbėjosi tik apie „įvairius nenumatytus atvejus“.

Vakarų valstybės mano, kad Iranas mėgina kurti atominį ginklą, ir Izraelis ne kartą užsiminė, jog gali panaudoti jėgą, kad užkirstų kelią savo mirtino priešo branduolinei programai. Teheranas tvirtina, kad jo branduolinė veikla skirta tik taikiems tikslams.

Jungtinės Valstijos teigė, jog yra pasiryžusios sutrukdyti Iranui pasigaminti atominę bombą, bet ragina Izraelį duoti daugiau laiko, kad pradėtų veikti vis griežtesnės ekonominės sankcijos.

Populiarus Izraelio laikraštis „Yedioth Ahronoth“ paskelbė, jog L. Panetta Izraelio lyderiams ketina pristatyti Pentagono planus, kaip sustabdyti Iraną, jeigu diplomatija ir ekonominės sankcijos neprivers Teherano nutraukti savo branduolinės programos.

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu sakė dar neapsisprendęs, ar atakuoti Irano branduolinius objektus ir atmetė žiniasklaidos pranešimus, esą kariuomenė prieštarauja operacijai prieš įtvirtintus ir plačiai pasklidusius Irano taikinius.

Izraelio armijos vadas Benny Gantzas anksčiau šią dieną žurnalistams Tel Avive teigė, kad Izraelio gynybos pajėgos yra pasirengusios pulti Iraną, jei tik bus įsakyta.

L. Panetta per savo viešnagę Izraelyje, kuri yra platesnės kelionės po Artimuosiuos Rytus ir Afriką dalis, taip pat turi susitikti su B. Netanyahu ir Izraelio prezidentu Shimonu Peresu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)