Anksčiau skelbta, kad mirė šešerių ir septynerių metų mergaites, tačiau antradienį mirė ir devynerių mergaitė.

Mersisaido policijos viršininkė Serena Kennedy anksčiau pranešė, kad kelių vaikų būklė yra kritinė, taip pat kritiškai sužaloti du suaugusieji.

Anot S. Kennedy, kiek žinoma policijai, užpuolikas atėjo į patalpas ginkluotas peiliu ir užpuolė vaikus, rašo CNN.

„Manome, kad sužeisti suaugusieji narsiai bandė apsaugoti vaikus“, – pirmadienį vakare surengtos spaudos konferencijos metu sakė ji.

Mersisaido policijos teigimu, buvo gautas pranešimas apie užpuolimą peiliu Sautporte, esančiame į šiaurę nuo Liverpulio. Apie 11.50 val. vietos laiku skubiosios pagalbos tarnybos buvo iškviestos į „rimto incidento“ vietą. Buvo suimtas 17 metų amžiaus paauglys, jis įtariamas „žmogžudyste ir pasikėsinimu nužudyti“.

„Tyrimas tik pradėtas, užpuolimo motyvai dar nėra aiškūs. Tiesa, savo pagalbą pasiūlė kovos su terorizmu dalinys“, – nurodė Mersisaido policijos viršininkė.

Išpuolis Anglijoje

Anksčiau pareigūnai pranešė, kad incidentas nesiejamas su terorizmu.

Vietos verslininkas Colinas Parry buvo vienas iš asmenų, iškvietusių policiją. Jo teigimu, Sautporte nutikęs incidentas priminė „sceną iš siaubo filmo“, informuoja „PA Media“.

C. Parry sakė, kad peiliu buvo subadytos kelios jaunos mergaitės. „Atvyko jų mamos, jos klykia. Tai tarsi scena iš siaubo filmo, – kalbėjo jis. – Policija jį sučiupo.“

Verslininkas pridūrė, kad policininkus nusiuntė į Hart gatvę už studijos „Hart Space“, kur vienas iš incidento metu vykusių renginių buvo jogos ir šokių užsiėmimas pagal Taylor Swift muziką, skirtas 6–11 metų amžiaus vaikams, kaip rašoma organizatorių interneto svetainėje.

T. Swift instagrame išplatino pareiškimą, kad išpuolis Sautporte „labai smarkiai sukrėtė“. „Esu visiškai šokiruota mirčių ir siaubingos traumos, kurią patyrę visi ten buvę žmonės, jų artimieji bei policininkai ir medikai. Nukentėjo maži vaikai. Neįsivaizduoju, kaip pareikšti užuojautą šioms šeimoms“, – parašė atlikėja.

Taylor Swift įrašas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)