„Mes kariaujame su Ukraina. Iš tikrųjų. Siunčiame ten karius ir techniką. Ukrainiečiai šauniai laikosi, nepasiduoda. Jėgos, savaime suprantama, nelygios“, – emocingame pasisakyme, publikuotame echo.msk.ru, rašo M. Chodorkovskis.

Pateikiame visą jo tekstą:

Mūsų valdžia nepaliaujamai meluoja. 9-ąjį dešimtmetį – dėl Afganistano. 10-ąjį dešimtmetį – dėl Čečėnijos. Šiandien – dėl Ukrainos.

Mes tai žinome. Tačiau tyliai laidojame savo kolegas, draugus ir artimuosius, kurie dabar pasiskirstė po abi konflikto puses, kurie vienas kitą žudo ne dėl to, kad nori, o todėl, kad senstančiai valdžiai visada reikia šviežio kraujo. Tylime ir apsimetame, kad tikime tokia valdžia.

Kodėl?

Juk galėjome, ir vis dar galime, tai sustabdyti. Visai nesunku išeiti į gatvę, pagrasinti streikais. Valdžia iš karto suklus – ji bailė.

Taigi kodėl tylėjome? Išsigandome?! Bijome net galvoti? O vaikų laidoti nebijome?! O į brolius šaudyti? Kaip po viso to reikės gyventi?

Todėl ilgiau tylėti nenoriu ir netylėsiu!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1146)