Incidentas įvyko po to, kai kiek anksčiau šeštadienį buvo surengta pasala kariuomenės aprūpinimo misijai neramumų drebinamoje Sahelio šalies šiaurėje.

„Apie 13.10 val. Malio ginkluotųjų pajėgų atakos sraigtasparnis, grįžtantis iš operatyvinės misijos, sudužo Bamako gyvenamajame rajone“, – teigiama ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo pareiškime. Jame užsimenama apie „galimus nukentėjusiuosius“, bet detalesnė informacija nepateikiama.

Nuo 2012 metų, kai šalies šiaurėje kilo džihadistų ir separatistų sukilimai, Malis yra krečiamas saugumo krizės.

Pasak vieno kariuomenės pareigūno, sutikusio kalbėti su anonimiškumo sąlyga, sraigtasparnis sudužo Misabugu rajone.

Policijos pareigūnas naujienų agentūrai AFP sakė, kad teritorija buvo aptverta.

„Sraigtasparnis skrido iš Mauritanijos pasienio, kur dalyvavo kovos su džihadistais operacijoje“, – agentūrai AFP sakė kitas karinis šaltinis, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga.

Malio kariuomenė nepateikė išsamios informacijos apie operaciją, tačiau šiaurinio Malio Naros miesto vietos pareigūnai teigė, kad šeštadienio rytą ten buvo įvykdytas išpuolis.

„Malio ginkluotųjų pajėgų aprūpinimo misija buvo užpulta iš pasalos vos už 10 km nuo Murdijos, kelyje į Narą“, – pranešė provincijos vyriausybė ir pridūrė, kad pranešimų apie aukas kol kas negauta.

Antradienį oficiali delegacija netoli Naros buvo užpulta iš pasalos.

Per išpuolį, kurį įvykdė su „Al Qaeda“ susijusi grupuotė „Jama‘at Nasr al-Islam wal Muslimin“ (JNIM), žuvo Malio laikino prezidento administracijos vadovas ir dar mažiausiai du žmonės.

Ankstų šeštadienio rytą įtariami džihadistai užpuolė karinę stovyklą Sevarėje, centrinėje Malio dalyje. Per išpuolį žuvo devyni žmonės, apie 60 sužeista, teigė regiono pareigūnai.

Su „Al Qaeda“ ir „Islamo valstybės“ (IS) grupuote susiję džihadistai suintensyvino savo operacijas centrinėje Malio dalyje ir kaimyniniuose Nigeryje bei Burkina Fase.

Visame regione žuvo tūkstančiai civilių, policininkų ir karių, daugiau kaip du milijonai žmonių paliko savo namus.

Nuo 2020 metų rugpjūčio mėnesio šalį valdo karinė chunta.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją