Moteris – viena iš 17 tūkst. britų, kuriems diagnozuota ankstyva demencija – iki 65 m., informuoja BBC.

Zoe artimieji pastebėjo, kad kažkas negerai, kai Lousie ir jos sesuo atostogavo su senele – tada moteris ėmė parke ieškoti dukterų.

Demencija liaudiškai dar vadinama silpnaprotyste.

Zoe motina Julie sako, kad iki šiol trūksta visaverčio bendravimo su dukterimi: „Tai viena baisiausių ligų, ji viską ištrina.“

Zoe kelis kartus paguldė į ligoninę, galiausiai diagnozavo ankstyvą demenciją.

Medikai negali paaiškinti, kodėl tokia jauna moteris susirgo demencija.

Ligai prasidėjus moteris dar gyveno su dukterimis, bet greitai nebepajėgė jomis rūpintis. Šiuo metu ji gyvena slaugos namuose ir yra jauniausia pacientė.

Louise buvo visai maža, kai mama susirgo, tad jai liko ne tiek daug prisiminimų. Šio metu ji renka lėšas Alzheimerio tyrimų fondui, dalyvauja įvairiuose renginiuose. Ji tikisi, kad tyrimai padės kitiems.

„Nebegaliu padėti mamai, per vėlu, niekas nebegali jai padėti. Tačiau jei galiu padėti kitiems, verta tai daryti. Taip pat reikia skatinti sąmoningumą. Kiek teko susipažinti su žmonių, pasakoti, kad mama serga demencija, nė vienas nežinojo, kas tai yra ir kaip (liga) veikia žmones.“

Prieš penkerius metus sergančios Zoe senelei ir Julie motinai Ruby (85 m.) diagnozavo Alzheimerio ligą.

Julie dabar stengiasi palaikyti savo anūkes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)