Pritarus Rusijos sostinės valdžiai nuo šios savaitės aštuoni kazokai, pasidabinę tradicinėmis kailinėmis kepurėmis ir uniformomis, tačiau be kardų ir rimbų, patruliuoja Baltarusijos traukinių stotyje ir ieško bet kokių netvarkos požymių. Taip pasitelkdamas anksčiau baimę kėlusius būrius Kremlius tarp gyventojų nori propaguoti konservatyvias vertybes apeliuodamas į rusų nacionalizmą, nes kazokai visada buvo ištikimi Rusijos gynėjai.

Krasnodaro apskrityje (jai priklauso ir Sočis, kuriame 2014 metais bus surengtos žiemos olimpinės žaidynės), kazokų patruliai jau vaikė iš kaimyno Kaukazo atkeliavusius musulmonus migrantus, o dabar jie jau prižiūri tvarką Rusijos sostinėje.

Kazokai visada gynė Rusijos imperijos sienas kovodami su priešais ir nelegaliais imigrantais. Tačiau pirmąją savo pasirodymo dieną Maskvos centre jie kovojo tik su elgetomis, girtuokliais ir gatvės prekeiviais, beje, nelabai sėkmingai. Vos tik jie nuvijo gatvėje pardavinėjusią grybus moterį ir vyruką, ant šaligatvio prekiavusį kojinėmis, po valandos abu vėl grįžo į savo "darbo vietą".

Maskvos centre pasirodžiusiais kazokais bene labiausiai domėjosi žurnalistai, todėl didžiąją dienos dalį jie praleido dalydami interviu ir beprasmiškai sukdami ratus po Baltarusijos traukinių stoties aikštę. Kazokai "ėmėsi kovoti" su viešosios tvarkos pažeidėjais tik po to, kai Rusijos valstybinės televizijos reporteriai ėmė juos raginti nuveikti ką nors prieš kameras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (142)