Remiantis „Meduza“ perduodama žinute, G. Timčenko kaltinama tuo, kad neva prisidėjo prie „užsienio agentų“ skelbiamų pranešimų ir medžiagos, pasisakė prieš Rusijos įsiveržimą į Ukrainą, platino melagingą informaciją apie oficialios Rusijos valdžios priimamus sprendimus ir vykdomą politiką bei skleidė iškreiptus duomenis, siekdama nusmukdyti Rusijos pajėgų reputaciją.

Iki 2014 metų G. Timčenko dirbo naujienų portalo Lenta.ru vyriausiąja redaktore, bet buvo atleista su Kremliumi siejamo leidinio savininko Aleksandro Mamuto, primena „The Moscow Times“. Po nušalinimo ji drauge su kitais Lenta.ru darbuotojais persikėlė į Latviją ir įkūrė portalą „Meduza“, kuriam 2021 metais Rusijos valdžia užklijavo „užsienio agento“ etiketę ir kurį 2023 metais Rusijos generalinė prokuratūra paskelbė nepageidaujama organizacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)