„Moterys nusipelno lyderio, kuris rūpintųsi problemomis, su kuriomis jos susiduria, ir kuris pasiryžęs apsaugoti jų saugumą, jų sveikatą, jų ekonominę stiprybę ir jų gebėjimą laisvai ir visiškai dalyvauti funkcionuojančioje demokratijoje“, – ketvirtadienį tinkle X rašė filantropė. Kontrastas tarp J. Bideno ir jo konkurento buvusio prezidento Donaldo Trumpo esą „negali būti didesnis, ant kortos pastatyta labai daug“. Tai pirmas kartas, kai M. Gates viešai remia kandidatą į prezidento postą.

M. Gates šiais metais paliko labdaros fondą, kurį įsteigė kartu su buvusiu savo vyru „Microsoft“ įkūrėju Billu Gatesu ir pradėjo savo labdaros veiklą. Jų fondas „Bill and Melinda Gates Foundation“ per rinkimus 2020 m. paaukojo 1,8 mln. dolerių, didžiąją dalį šios sumos – demokratams.

CNN nuomonės skiltyje M. Gates ketvirtadienį teigė, kad pirmoji D. Trumpo kadencija sukėlė pavojų moterų sveikatai, saugumui ir laisvei. Respublikonų rinkimų štabas kol kas komentaro nepateikė.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją