„Nauja genocido apraiška okupuotose teritorijose... Rašistai ruošiasi prievartinei viso miesto deportacijai. Kol kas – tarp savanoriškos ir prievartinės, neva siekiant apsaugoti žmones nuo karo veiksmų“, – rašoma pranešime, kurį cituoja „Ukrinform“.

I. Fiodorovas teigia, kad okupantai siekia apgyvendinti miestą kareiviais ir išdavikais, kad Chersonas taptų „rusų pasaulio“ kolonija Ukrainos pietuose.

„Okupantai turi didelių planų ir dėl Melitopolio. Tačiau jie jau apsiskaičiavo. Nes Chersonas, Melitopolis, kaip ir visi kiti laikinai okupuotos teritorijos miestai ir miesteliai, yra Ukraina“, – rašė I. Fiodorovas.

Okupantų paskirtas vadinamasis laikinai einantis gubernatoriaus pareigas Volodymyras Saldo padarė pareiškimą dėl visų Chersono regiono rajonų gyventojų evakuacijos į dešinįjį Dniepro krantą.

„Kyla tiesioginis potvynių pavojus dėl planuojamo Kachovkos hidroelektrinės užtvankos griovimo ir vandens išleidimo iš Dniepro upės aukštupyje esančių elektrinių kaskados. Skelbiu savanorišką Beryslavsko Belozerskio, Oleksandrivsko ir Snehirevsko rajonų gyventojų perkėlimą ir evakuaciją. Visų šių veiksmų bus imtasi organizuotai“, – sakė V. Saldo.

Spalio 18 dieną Rusijos „specialiosios karinės operacijos“ Ukrainoje vadas Sergejus Surovikinas savo pirmajame didesniame pasirodyme žiniasklaidoje po paskyrimo į pareigas užsiminė, kad reikia priimti „sunkius sprendimus“ dėl Chersono.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją