Nuo praėjusios liepos, kai dėl kilusios stichijos krizės valdymas ir klimato kaita vėl tapo aktualiausiais klausimais, A. Merkel vadovaujamų Krikščionių demokratų sąjungos (CDU) ir jų kandidato Armino Lascheto (Armino Lašeto) populiarumas smuko.

Artėjant rugsėjo 26-osios rinkimams kanclerės postą paliekanti A. Merkel apsilankė potvynio nusiaubtoje Altenaro gyvenvietėje Reino krašte-Pfalce ir šeštadienį apžiūrės du užtvindytus miestus paties O. Lascheto Šiaurės Reino-Vestfalijos žemėje.

Pravažiavusi griuvėsiais užverstais Altenaro keliais, kur didžioji dauguma namų iki šiol yra netinkami gyventi, A. Merkel pripažino, jog vietos gyventojai patyrė didžiulę traumą.

„Būdamas čia gali nors kiek pajusti tą mirties baimę, kurią potvynio naktį jautė daugelis žmonių, turėjusių laukti [pagalbos] ant savo stogų ar pastogėse“, – sakė ji.

„Mes jūsų neužmiršime, o kita vyriausybė pradės ten, kur baigsime mes“, kad užtikrintų, jog valstybės pagalba pasiektų potvynių aukas, pažadėjo ji.

Netrukus po rinkimų kanclerės postą paliksianti A. Merkel buvo gerai įvertinta už iš karto po potvynių surengtą vizitą nukentėjusiuose rajonuose ir pažadą skirti milijardus eurų federalinės pagalbos sugriautos infrastruktūros atstatymui.

Jos apsilankymas akivaizdžiai skyrėsi nuo politiškai nesėkmingo O. Lascheto pasirodymo, daugelio laikomo lemiamu momentu, nulėmusiu buvusio rinkimų favorito populiarumo smukimą.

Filmuotoje medžiagoje A. Laschetas buvo užfiksuotas besikalbantis ir juokaujantis su vietos pareigūnais, tuo metu, kai prezidentas Frankas-Walteris Steinmeieris (Frankas Valteris Šteinmejeris) sakė kalbą, reikšdamas užuojautą dėl 181 potvynių aukos sielvartaujančioms šeimoms.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)