Bendrovė nurodė, kad „buvusiam prezidentui D. Trumpui, kandidatuojančiam nuo Respublikonų partijos, daugiau nebegalios griežti už bausmę įvesti apribojimai“.

D. Trumpo feisbuko ir instagramo paskyros buvo neterminuotai užblokuotos kitą dieną po to, kai jo rėmėjai 2021 m. sausio 6 d. puolė JAV Kongreso rūmus ir buvo nustatyta, kad jis socialiniuose tinkluose gyrė smurtautojus.

2023 m. vasarį jo paskyros buvo atkurtos, pagrasinus, kad ateityje už pažeidimus jis gali sulaukti naujų bausmių, tačiau penktadienį „Meta“ šį apribojimą panaikino.

„Įvertindami mūsų pareigą leisti asmenims reikšti savo politines pažiūras, manome, kad Amerikos gyventojai turėtų gauti žinias ir iš vieno, ir iš kito kandidato į prezidentus“, – savo tinklaraštyje rašė „Meta“.

Ji pridūrė, kad kandidatams į JAV prezidentus „vis dar galioja tie patys Bendruomenės standartai, kaip ir kitiems feisbuko ir instagramo vartotojams, įskaitant gaires, kuriomis siekiama užkirsti kelią neapykantą ir smurtą kurstančioms kalboms“.

D. Trumpas – pirmasis buvęs prezidentas, nuteistas baudžiamojoje byloje – taip pat buvo išmestas ir iš tviterio bei jutubo.

Nors pernai šie apribojimai buvo panaikinti, D. Trumpas šiuo metu su visuomene dažniausiai bendrauja per nuosavą socialinių tinklų platformą „Truth Social“.

Jo feisbuko paskyroje, turinčioje 34 mln. sekėjų, skelbiami įrašai, pirmiau pasirodę platformoje „Truth Social“, taip pat kvietimai į mitingus ir jo rinkiminės kampanijos vaizdo įrašai.