K. Lauterbachas trečiadienio vakarą per visuomeninės televizijos ZDF transliuotą diskusiją teigė, kad tokia prognozė paremta tikroviškais scenarijais.

Galima numanyti, kad „ši banga savo piką pasieks vasario viduryje ir tuomet bus galima tikėtis kelių šimtų tūkstančių infekcijos atvejų kiekvieną parą“, sakė ministras.

Nors pasaulyje esama šalių, kurių ligoninės būtų pajėgios pakelti tokius didelius skaičius, situacija Vokietijoje yra kitokia, tikino K. Lauterbachas.

„Kadangi Vokietijoje yra daug nepasiskiepijusių pagyvenusių žmonių, baigtis gali būti kitokia nei, sakykime, Italijoje, Prancūzijoje ar Anglijoje“, – teigė ministras.

Kalbėdamas apie Vokietijoje šiuo metu fiksuojamą žemą hospitalizacijų rodiklį, K. Lauterbachas nurodė, kad į jį žvelgti nereikėtų, nes Prancūziją ir Angliją šiuo metu veikianti infekcijų banga Vokietijos dar nepasiekė.

„Manyčiau, kad tikrąją naštą intensyviosios terapijos skyriai pajus vasario viduryje ar pabaigoje, – teigė sveikatos apsaugos ministras. – Būtent tai bus tikrasis išbandymas.“

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją