Geras, žavus, visada besišypsantis – tokį jį atsimena kelios kartos vaikų. Dėdė Volodia (taip jį vadino žiūrovai) vedė visų mėgstamą laidą „Labanakt, vaikučiai“ daugiau nei 30 m.

Pagrindinis auklėtojas šalyje – taip jį vadino tėvai, kurie ir patys neretai susėsdavo prie televizorių su vaikais. Jis visiems buvo savas, mokėjo juokauti, linksminti ir tuo pat metu stengėsi diegti vaikams gerumą, mandagumą, sugebėjimą prisiimti atsakomybę už savo poelgius.

Jis baigė Rusijos teatro meno universitetą, atėjo dirbti į televiziją septintą dešimtmetį ir iš karto išpopuliarėjo. Kolegos atsimena, kad jis pasižymėjo ypatingu žmogišku patrauklumu. V. Uchinas pakvietė į televiziją bičiulį, kaimyną ir būsimą laidos „Keliautojų klubas“ vedėją – Jurijų Senkevičių.

Per daugelį metų V. Uchinas dirbo Centrinės televizijos diktoriumi, vedė kelias laidas, filmavosi kine, bet pagrindinė jo veikla buvo laida „Labanakt, vaikučiai“. 1995 m. jis nustojo vesti laidą, o vėliau pradėjo gastroliuoti su pagrindiniais laidos personažais – Filia, Stepaška ir Chriuša.

2005 m. susilpnėjo jo sveikata. Jis patyrė stiprų insultą. V. Uchinas pasimirė savo 82-ojo gimtadienio išvakarėse, tačiau visiems laikams liko gyventi milijonų televizijos žiūrovų širdyse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją