„Šią savaitę, penktadienį ir šeštadienį, įvyks aukšto lygio vizitas, skirtas „Rytų partnerystės“ temai. Europos Sąjungos delegacijai vadovaus ponia Mogherini“, – informavo J. Preigermanas.

Kaip pranešta anksčiau, Minske spalio 4–5 dienomis įvyks aukšto lygio susitikimas, organizuojamas pagal ES projektą „Rytų partnerystė“.

Europos Komisija pranešė, kad F. Mogherini spalio 4 dieną susitiks su Baltarusijos ministru pirmininku Sergejumi Rumu. Derybose numatyta apsvarstyti 20 dokumentų, susijusių su „Rytų partnerystės“ veikla 2020 metais.

Spalio 5 dieną numatytas Europos diplomatijos vadovės susitikimas su Baltarusijos prezidentu Aleksandru Lukašenka. Ji taip pat dalyvaus aukšto lygio susitikime dėl „Rytų partnerystės“ ateities, bus viena šio susitikimo pirmininkų, nurodė Briuselis.

Anksčiau buvo skelbta, kad dalyvaujant F. Mogherini Baltarusija ir Europos Sąjunga gali pasirašyti vizų režimo susitarimo ir readmisijos susitarimus.

Baltarusijos prezidentas rugsėjo 23 d. patvirtino jau paruoštus susitarimų projektus.

„Rytų partnerystė“ yra 2009 metais įsteigta Europos Sąjungos iniciatyva, nukreipta į tvirtesnių santykių užmezgimą su šešiomis Bendrijos kaimynėmis: Armėnija, Azerbaidžanu, Baltarusija, Gruzija, Moldova ir Ukraina.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)