Pastebėta, kad Sevastopolyje rusai stato priešlėktuvinių raketų paleidimo įrenginius S-300 gyvenamajame kvartale, arti privačių namų, tai sukėlė siaubą vietos gyventojams, pranešė „Telegram“ kanalas „Krymo Vėjas“.

„Sevastopolyje vietos gyventojai skundžiasi, kad priešlėktuvinės gynybos raketų paleidimo įrenginiai S-300 buvo pastatyti gyvenamajame rajone tarp privačių namų 7-ąjame Balaklavos plento kilometre“, – sakoma pranešime.

Anksčiau oro gynybos sistema buvo dislokuota 10-ajame Balaklavos greitkelio kilometre, bet vėliau perkelta į kitą vietą. Dabar, kai Ukrainos kariuomenė didelio tikslumo smūgiais ir toliau naikina šiuos pajėgumus visame Kryme, civiliai labai nerimauja savo kaimynystėje regėdami S-300 sistemas.

Per vieną pastarųjų Ukrainos smūgių okupuotame Kryme pataikyta į vertingą Rusijos radiolokatorių.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos antradienį pranešė, kad raketomis sėkmingai atakavo keltų perkėlą laikinai okupuotame Kryme ir naftos terminalą Rusijos Krasnodaro krašte.

Praėjusią parą Oro pajėgos bei Ukrainos gynybos pajėgų raketų kariuomenė ir artilerija atakavo penkis Rusijos kariuomenės gyvosios jėgos susitelkimo rajonus, keturias oro gynybos sistemas, vieną artilerijos sistemą ir du amunicijos sandėlius, rašoma pranešime.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Rusijos Belgorodo srityje buvo smogta oro gynybos kompleksui S-300/400. Teigiama, kad smūgiui buvo panaudota sistema HIMARS.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją