Pirmadienį per spaudos konferenciją ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis buvo paklaustas, su kuo šią savaitę derėjosi, kad gautų pakankamai paramos ir atlaikytų balsavimą.

„Mano tikėjimas, kad pavyks atlaikyti balsavimą dėl pasitikėjimo vyriausybe Seime, pastarosiomis dienomis padidėjo dėl vėjo jėgainių įstatymo projekto, – sakė M. Morawieckis. Tačiau jis pridūrė, kad ši tikimybė „nėra didelė“. „Ji yra 20-30 proc. lygio, bet vis dar egzistuoja“, – sakė jis.

M. Morawieckis turėjo omenyje opozicijos pasiūlytą teisės aktą dėl energetikos, kuriame kalbama apie vėjo jėgainių išdėstymą. Premjeras teigė, kad jį rašydama opozicija „veikė pagal įvairių užsienio institucijų diktatą“.

Vyriausybė taip pat teigė, kad pagal šį įstatymą žmonės gali būti išvaryti iš savo žemių, kad užleistų vietą vėjo jėgainėms.

„Jei kairieji ir PSL (Lenkijos liaudies partija) iš tikrųjų nori pasirašyti tokius lobistinius projektus kaip vėjo jėgainių įstatymas, kuris yra labai pavojingas lenkams, manau, kad atskiri šių frakcijų parlamentarai apsvarstys, ar nevertėtų sukurti „Lenkijos reikalų koalicijos“, o ne vėjo jėgainių įstatymo „užsienio reikalų koalicijos“, – premjeras.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją