J. Navalnaja gavo oficialų atsisakymą kelti baudžiamąją bylą dėl A. Navalno mirties, jį pasirašė tyrėjas Aleksandras Varapajevas. Po A. Navalno mirties politiko motina Liudmila Navalnaja pasakojo, kad tyrėjai, tarp kurių buvo ir A. Varapajevas, ją šantažavo, reikalaudami palaikus palaidoti slapčia, nes kitu atveju kūno negrąžinsią.

Liudmila Navalnaja

Dokumente teigiama, kad vasario 16 dieną A. Navalno savijauta pasivaikščiojimo metu „drastiškai pablogėjo“, todėl jis buvo palydėtas į pastatą, o tada priimtas sprendimas siųsti į medicinos punktą ir kviesti greitąją medicinos pagalbą. Kol atvyko medikai, A. Navalnui buvo atliekamas širdies masažas, darytas dirbtinis kvėpavimas. 14:17 val. atvykę medikai, esą, konstatavo Rusijos opozicijos lyderio mirtį.

„Mums puikiai žinoma, kad, kai Aleksejui pasidarė bloga, jis palydėtas ne į medicinos punktą, o atgal į tardymo izoliatoriaus kamerą. Jis ten merdėjo, vienui vienas. Kad į medicinos punktą jį pristatė jau be sąmonės. Kad paskutines gyvenimo akimirkas skundėsi aštriu skausmu pilve“, – sakė A. Navalnaja, tačiau, iš kur turi tokios informacijos, nepatikslino.

Rusų tyrėjai padarė išvadą, kad A. Navalno mirtis „nėra nusikalstamo pobūdžio“, kad jį pražudė „kelios būklės“: tulžies pūslės uždegimas, pankreatitas, tarpslankstelinė išvarža ir kitos. Dokumente taip pat pažymima, kad lemiamas mirties veiksnys buvo „kritinis arterinio kraujospūdžio padidėjimas“ ir aritmija.

Anot J. Navalnajos, politiko širdis buvo sveika: „Sakykite, kaip skrodimo metu nustatėte aritmiją?“. Medikai, kuriems našlė parodė diagnozę, padarė išvadą, kad skrodimas iš tikrųjų buvo atliktas, tačiau nieko nerado, todėl ir parašė aritmiją, kad „bent kažką parašytų“.

Rusijos opozicijos lyderio artimuosius glumina ir faktas, kad jiems negrąžinami velionio daiktai, nors patikrinimas seniai baigtas: „Negrąžina jo drabužių, knygų, užrašų, net kryželio. Aleksejaus mama Liudmila Ivanovna jo prašo nuo pat pirmosios dienos. Galimas tik vienas paaiškinimas. Vienintelis. Jį nužudė, o dabar mėto pėdas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją