Kaip skelbta anksčiau, minėtajam regionui apžiūrėti iš karinės bazės Lielvardėje pakilo NATO oro erdvės patruliavimo misijoje dalyvaujantys naikintuvai.

Latvijos oro erdvėje įtartinų objektų nebuvo aptikta. NATO naikintuvai sugrįžo į savo dislokacijos vietą.

Apie incidentą buvo informuoti Latgalos planavimo regiono savivaldybių vadovai.

Anksčiau buvo pranešta, kad Latvijos nacionalinės ginkluotosios pajėgos papildomai sustiprino oro gynybos pajėgumus rytiniame pasienyje – ten nusiuntė papildomų padalinių.

Latvijos karinių oro pajėgų vadas pulkininkas Viesturas Masulis sakė, kad „dronas nebuvo nukreiptas į karinį taikinį mūsų šalyje. Jis tarsi nusklendė į Latviją“.

„Mūsų oro gynyba pastebėjo droną, kai jis dar buvo giliai Baltarusijos oro erdvėje, todėl turėjome laiko sureaguoti“, – sakė jis per trumpąją spaudos konferenciją.

Gynybos ministras Andris Sprudas sakė, kad kariuomenė jau buvo pasiuntusi papildomų mobiliųjų priešlėktuvinių dalinių į Latvijos pasienį.

Dar iki tada, kol paaiškėjo, kad „skraidantis objektas“, dėl kurio pakelti naikintuvai, buvo paukščių pulkas, Delfi iniciatyva „Saugu“ paprašė ekspertų pakometuoti, ką tai galėtų reikšti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)