Skelbiama, kad gaisras kilo namo rūsyje. Į nelaimės vietą suvažiavo gausios ugniagesių pajėgos.

Gelbėjimo operacijos metu nugriaudėjo sprogimas. Lenkijos gelbėtojų teigimu, sprogimai galėjo būti du. Sprogimo būta tokio galingo, kad ugnį malšinę ugniagesiai nublokšti atgal. Nukentėjo ir ugniagesių mašinos.

Po sprogimo liepsnos apėmė visus aukštus, persimėtė ant gretimo statinio stogo. Iš degančio namo evakuota 20 žmonių, iš aplinkinių – daugiau nei šimtas.

Žiniasklaida skelbia, kad namo rūsyje sprogo dujų balionas, tačiau ugniagesiai šios informacijos kol kas nepatvirtino.

Per gaisrą nukentėjo 14 žmonių – iš jų 11 ugniagesių ir trys gyventojai. Iš pradžių skelbta, kad ieškoma dviejų be žinios dingusių ugniagesių gelbėtojų. Sekmadienį Lenkijos ministras pirmininkas Donaldas Tuskas savo paskyroje tinkle X patikslino, kad per gaisrą Poznanės mieste du ugniagesiai žuvo.

„Šiandien per gelbėjimo operaciją Poznanėje žuvo du ugniagesiai. Mes jų niekada nepamiršime – tik mūsų laikų herojai“, - parašė Lenkijos premjeras, praneša pap.pl.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)