Nors Pokrovskas nėra didelis miestas – prieš karą jame gyveno apie 60 tūkst. žmonių, o prasidėjus plataus masto invazijai, daugelis gyventojų išvyko – jis yra svarbus punktas Ukrainos kariuomenei, nes iš jo galima lengvai pasiekti kitą karinį centrą – Kostantynivką.

Ukrainiečių kariai šiuos du miestus jungiančiu keliu gabena reikmenis į fronto linijas ir evakuoja sužeistuosius į Dnieprą.

Pokrovsko miesto karinės administracijos viršininkas Serhijus Dobriakas paragino miesto gyventojus nedelsiant evakuotis.

„Priešas sparčiai artėja prie Pokrovsko apylinkių“, – pareiškė jis ketvirtadienį savo „Telegram“ žinutėje.

Jo įspėjimas įrodo, kad Maskva nepristabdė savo puolimo prieš kitas Ukrainos dalis, nepaisant to, kad Kyjivas praėjusią savaitę sėkmingai prasiveržė į Rusijos teritoriją ir užėmė virtinę gyvenviečių.

Ukraina teigia nuo netikėto puolimo pradžios jau kontroliuojanti daugiau kaip 1 tūkst. kvadratinių kilometrų Rusijos teritorijos. Tai privertė dešimtis tūkstančių rusų palikti savo namus.

Panašu, kad Rusija atitraukė kelis tūkstančius savo karių nuo fronto linijų okupuotoje Ukrainoje, kad pasiųstų juos į Kurską. Nepaisant to, S. Dobriako teigimu, priešas yra „beveik prie pat“ Pokrovsko – svarbaus Ukrainos logistikos ir karinio centro, atsidūrusio Rusijos puolimo Donecko srityje siekiu.

„Jie yra už kiek daugiau nei 10 kilometrų nuo Pokrovsko“, – pažymėjo S. Dobriakas ir pridūrė, kad padėtis „tik blogėja“.

Ukrainos 59-osios atskirosios motorizuotosios pėstininkų brigados karininkas Serhijus Cehotskis penktadienį Ukrainos nacionaliniam transliuotojui „Suspilne“ sakė, kad Ukrainos įsiveržimas į Rusijos teritoriją nepadėjo prislopinti Maskvos atakų Donecko regione.

Jis teigė, kad Rusijos bandymai žengti į priekį nesustoja „nė minutei“, o „mūšiai tęsiasi visą parą“.

„Atsižvelgiant į įvykius Kursko srityje, jie (Rusijos pajėgos) stengiasi daryti viską, kad bent kažkur pasiektų pergalių“, – sakė jis.

Ukrainos kariuomenės vadas Oleksandras Syrskis penktadienį pripažino, kad Pokrovsko ir Torecko miestuose vyksta „intensyvios kovos“.

JAV Karo studijų institutas ketvirtadienį taip pat nurodė, kad Rusijos pajėgos „išlaiko palyginus aukštą puolimo tempą“ Donecke, o tai „rodo, kad Rusijos karinė vadovybė ir toliau teikia pirmenybę pasiekimams Rytų Ukrainoje, nors Ukraina spaudžia Rusijos pajėgas Kursko regione“.