Dešimtys paieškos ir gelbėjimo darbuotojų šukavo vietą, kad surastų išgyvenusiuosius per avariją centriniame Čitvano rajone, naujienų agentūrai AFP sakė rajono pareigūnas Khimananda Bhusal.

Pasak jo, autobusais važiavo mažiausiai 66 žmonės, trys keleiviai sugebėjo pabėgti dar prieš jiems nukrentant į vandenį, jie dabar gydomi ligoninėje. „Nesame tikri dėl keleivių skaičiaus, nes autobusai kelyje galėjo paimti kitus“, – sakė jis. „Upė patvinusi ir kol kas daugiau žmonių nerasta“, – pridūrė pareigūnas.

Nelaimė įvyko greitkelyje maždaug už 100 kilometrų į vakarus nuo sostinės Katmandu. Ministras pirmininkas Pushpa Kamalas Dahalas socialiniame tinkle X pareiškė liūdesį dėl nelaimės ir sakė „nurodęs visoms vyriausybės agentūroms ieškoti ir gelbėti keleivius“.

Mirtinos avarijos Himalajų šalyje gana dažnos dėl prastų kelių, blogai prižiūrimų transporto priemonių ir beatodairiško vairavimo. Kelionės keliais tampa pavojingesnės per musonų sezoną, kai lietus sukelia nuošliaužas ir potvynius.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją