Nepalo aviacijos saugumo padėtis yra apgailėtina, o per pastaruosius dešimtmečius Himalajų respublikoje įvyko daug mirtinų lengvųjų lėktuvų ir sraigtasparnių avarijų.

Oro linijų bendrovės „Saurya Airlines“ lėktuvu skrido du įgulos nariai ir 17 bendrovės darbuotojų, agentūrai AFP sakė Nepalo policijos atstovas Danas Bahaduras Karkis.

„Pilotas buvo išgelbėtas ir yra gydomas, – pridūrė jis. – Surasta aštuoniolika kūnų, tarp jų ir vieno užsieniečio. Šiuo metu atliekame jų pomirtinį tyrimą.“

Nepalo civilinės aviacijos administracijos atstovas Gyanendra Bhulas AFP sakė, kad skrydis buvo vykdomas techniniais arba techninės priežiūros tikslais, tačiau daugiau informacijos nepateikė.

Nė vienas iš pareigūnų negalėjo patvirtinti vienintelio užsieniečio, buvusio lėktuve, pilietybės.

Nepalo kariuomenės paskelbtose nuotraukose matyti, kad lėktuvo fiuzeliažas suskilęs į dalis ir sudegęs.

Lėktuvas sudužo apie 11.15 val. (5.30 val. Grinvičo laiku), sakoma kariuomenės pranešime ir priduriama, kad kariuomenės greitojo reagavimo grupė padėjo vykdyti gelbėjimo darbus.

Naujienų portalas „Khabarhub“ pranešė, kad lėktuvas užsidegė nuslydęs nuo pakilimo tako.

Himalajų šalyje yra vieni sudėtingiausių pasaulyje nusileidimo takų, kuriuos supa snieguotos viršukalnės, o priartėjimas prie jų yra iššūkis net ir patyrusiems pilotams.

Be to, kalnuose oro sąlygos gali greitai pasikeisti ir tapti pavojingos skrydžiams.

Paskutinė didelė komercinio lėktuvo avarija Nepale įvyko 2023 metų sausio mėnesį, kai „Yeti Airlines“ lėktuvas, besileidęs Pokharoje, sudužo ir žuvo visi 72 juo skridę žmonės.

Tai buvo daugiausiai aukų pareikalavusi lėktuvo katastrofa Nepale nuo 1992 metų, kai žuvo visi 167 žmonės, skridę „Pakistan International Airlines“ lėktuvu, kuris sudužo, artėdamas prie Katmandu oro uosto.

Anksčiau tais pačiais metais netoli to paties oro uosto sudužus „Thai Airways“ lėktuvui, žuvo 113 žmonių.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją