Didžiuliame, futuristiškai atrodančiame karo laive „USS Milwaukee“, plaukusiame iš Kanados į Floridą (iš kurios turėjo plaukti į gimtą San Diego uostą), kilo inžinerinių gedimų, informuoja telegraph.co.uk.

Problemų kilo praėjusį penktadienį.

Remiantis „Navy Times“ pranešimu, tepalo filtre susikaupė metalo nuolaužų, todėl įvyko gedimas.

Senato Ginkluotųjų tarnybų komiteto pirmininko Johno McCaino teigimu, karo laivo gedimas kelia nerimą, juo labiau, kad jis buvo pristatytas vos prieš 20 dienų.

JAV karo laivai statomi su atsarginėmis sistemomis, kad galėtų funkcionuoti kilus inžinerinių gedimų, taigi incidentas kelia stiprų nerimą. Tikiuosi, kad bus atliktas nuodugnus gedimo priežasčių tyrimas, rasti atsakingi asmenys, o Senato Ginkluotųjų tarnybų komitetas informuotas“, – sakė jis.

437 mln. dolerių kainavusio karo laivo gedimas – itin nemalonus įvykis JAV karo laivynui, kuris lapkričio pabaigoje pranešė: „Milwaukee“ – greitas, <...> skirtas vykdyti operacijas arti kranto, tačiau galintis dalyvauti ir operacijose atviroje jūroje.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (707)