Beludžistano provincijos vyriausybės atstovas spaudai Shahidas Rindas rugpjūčio 26 dieną RFE/RL radijo stočiai „Radio Mashaal“ sakė, kad „teroristai“ nužudė žmones per tris atskirus išpuolius provincijoje.

Stabdė kelyje, tikrino dokumentus ir šaudė

Per daugiausiai aukų pareikalavusį išpuolį dešimtys ginkluotų užpuolikų nužudė 23 keleivius, važiavusius autobusu Musakhailo rajone. Pareigūnų teigimu, ginkluota grupė užblokavo kelią, privertė keleivius išlipti iš autobuso ir, patikrinusi jų asmens tapatybės dokumentus, mirtinai nušovė aukas – visus vyrus. Prieš pasišalindami iš įvykio vietos jie padegė kelias transporto priemones.

Beludžistano išlaisvinimo armija (BLA), kurią Jungtinės Valstijos įtraukė į pasaulinės teroristinės organizacijos sąrašą, naujienų agentūrai AFP atsiųstame pareiškime teigė, kad pradėjo operaciją „greitkeliuose visame Beludžistane“, ir tvirtino, kad jos taikinys buvo tik saugumo darbuotojai.

Pakistano valdžios institucijos aiškiai neapkaltino konkrečios grupuotės įvykdžius išpuolį.

Sh. Rindas radijui „Mashaal“ sakė, kad nukentėjo ir civiliai, ir saugumo darbuotojai.

Pakistano ministras pirmininkas Shehbazas Sharifas pasmerkė „teroristinį išpuolį“ ir pažadėjo, kad kaltininkai bus surasti ir nubausti.

Per kitą išpuolį Kalato rajone žuvo aštuoni žmonės, o dar šeši buvo nušauti Bolano rajone, sakė Pakistano vyriausybės atstovas.

Beludžistanas yra didelė ir išteklių turtinga provincija, tačiau ji vis dar labai neišsivysčiusi ir skurdi. BLA yra didžiausia provincijoje veikianti ginkluota grupuotė, susivienijusi su Beludžių išlaisvinimo frontu, kita pagrindine baludžių separatistų grupuote provincijoje.

Nuo metų pradžios Beludžistaną sukrėtė daugybė kovotojų išpuolių: per pirmuosius tris mėnesius įvykdyti 62 išpuoliai. Islamabade įsikūrusio Pakistano taikos studijų instituto analitinio centro duomenimis, 2023 metais beludžių kovotojai įvykdė 110 išpuolių.

Šaltinis
Temos
Copyright (c)2022 RFE/RL, Inc. Used with the permission of Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją