Kur tai nutiko, nepatikslinama. Šamilskio rajono Dagestane vadovas Mahomedas Gasanovas Rusijos valstybinei naujienų agentūrai TASS sakė, kad valdininko palaikai lėktuvu jau išskraidinti į Machačkalą, jis bus palaidotas gimtajame Gento kaime. Mirties priežastys taip pat neskelbiamos.

M. Chandajevas ilgus metus buvo atsakingas už objektų, skirtų Rusijos gynybos ministerijos reikmėms, statybas ir buvo tiesiogiai pavaldus buvusiam ministro pavaduotojui Timurui Ivanovui, balandį sulaikytam dėl įtarimų kyšininkavimu.

Nuo 2018 iki 2022 metų M. Chandajevas buvo generalinis Rusijos gynybos ministerijos Kapitalinės statybos valdybos generalinis direktorius, o nuo 2022 metų birželio – generalinis Specialiųjų statybų valdybos direktorius. Dirbti ekspertizės sistemoje jis pradėjo tik praeitų metų birželį.

M. Chandajevas turėjo antrąjį valstybės patarėjo laipsnį, taip pat buvo atsargos pulkininkas.

2021 metais T. Ivanovas asmeniškai M. Chandajevui įteikė Aleksandro Nevskio ordiną. Pulkininkas taip pat buvo įvertintas Garbės ir Karinių nuopelnų ordinais.

M. Chandajevas mirė kaip tik tuo metu, kai Rusijos gynybos ministerijoje vykdomas valymas. Ar jis spėjo duoti parodymų buvusio viršininko byloje, neskelbiama.

T. Ivanovas buvo sulaikytas balandžio 23 dieną ir jau kitą dieną jam skirta kardomoji arešto priemonė byloje dėl 1,185 mlrd. rublių kyšio.

Netrukus Rusijos Federacijos prezidentas Vladimiras Putinas atleido šalies gynybos ministrą Sergejų Šoigu, kuris minimai ministerijai vadovavo dvylika metų. Per ateinančias dvi savaites buvo sulaikyti trys aukšto rango Rusijos kariuomenės generolai.

„The Moscow Times“ šaltiniai Kremliuje ir vyriausybėje sakė, kad gynybos ministerijos valymo kampanija pradėta Rusijos federalinės saugumo tarnybos iniciatyva, ją asmeniškai palaimino prezidentas V. Putinas.

Anot šaltinių, tokiu būdu specialiosios tarnybos nori kaltę dėl nesėkmių Ukrainoje suversti kariuomenei ir perimti milžiniško gynybos ministerijos biudžeto kontrolę. Pašnekovas vyriausybėje pažymėjo, jog tai greičiausiai viso labo pradžia ir iki metų galo visuose ministerijos skyriuose „bus sulaikyta šimtai asmenų“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)