Dienraščio „Bild“ teigimu, sulaikytasis įtariamas rengęs išpuolį prieš Izraelio ambasadą Berlyne.

Izraelio ambasados Berlyne atstovė naujienų agentūrai „dpa“ sakė, kad buvo rengiamas planas pulti šią diplomatinę misiją.

Izraelio ambasadorius Ronas Prosoras padėkojo Vokietijos saugumui „už tai, kad užtikrino ambasados saugumą“.

Gerai ginkluotas elitinis policijos dalinys šturmavo Berlyno Bernau priemiestyje esantį įtariamojo butą, be to, policija šioje byloje atliko kratą ir viename Vokietijos Sankt Augustino miesto bute, pranešė dienraštis.

„Bild“ nurodė, kad Vokietijos valdžia veiksmų ėmėsi po to, kai gavo pranešimą iš nenurodytos užsienio žvalgybos agentūros.

Buto Sankt Augustine gyventojai dėl jokių nusikaltimų neįtariami, naujienų agentūrai „dpa“ paaiškino prokuratūros atstovė. „Bild“ pranešė, kad kratos metu buvo apklausti potencialūs liudininkai bei surinkta galimų įrodymų.

Daugiau jokios informacijos apie įtariamą sąmokslą nėra žinoma. „Bild“ taip pat pranešė, kad nėra aišku, ar vyriškis turėjo ginklų ir kaip jis ketino pulti ambasadą.

Sulaikytasis sekmadienį Karlsrūjės mieste turėtų stoti prieš tyrimą vykdantį Vokietijos teisingumo teismo teisėją, kuris priims sprendimą, ar vyriškis tyrimo metu turėtų likti areštinėje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją