Pasak Latvijos civilinės aviacijos agentūros atstovo Aivio Vincevo, pilotas pranešė apie techninius nesklandumus ir atliko avarinį nusileidimą.

Pasak Civilinės aviacijos agentūros, lėktuvo pilotas yra Latvijos, o keleivis – Lietuvos pilietis. Pranešama, kad keleivis nugabentas į ligoninę, o pilotas nenukentėjo.

Į paieškos darbus buvo įtrauktos visos atsakingosios tarnybos, įskaitant oro uoste budinčią Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos brigadą.

Netoli Rygos oro uosto iš radarų dingo nedidelis lėktuvas

CAA direktorius Maris Gorodcovas Latvijos radijui sakė, kad lėktuvas buvo naudojamas Limbažiuose šuoliams su parašiutais. Dėl techninių priežasčių jis skrido į rezervinį aerodromą Rygoje.

Lėktuvas avariniu būdu nusileido dėl blogų oro sąlygų. Dėl prasto matomumo nebuvo matyti aerodromo, todėl pilotas nusileido lauke Imantos rajone. Jis nenukentėjo ir šiuo metu duoda parodymus bei paaiškinimus, sakė M. Gorodcovas.

CAA direktorius sakė, kad piloto sprendimas nedelsiant susisiekti su oro uosto dispečeriu ir prašyti pagalbos buvo teisingas: „Paieškos operacija prasidėjo jau tada, kai orlaivis dingo iš radaro. Todėl reagavimas buvo maksimaliai greitas“.

Incidentą patyręs lėktuvas „Pilatus PC-6/B2-H4 Turbo Porter“ yra registruotas Latvijoje ir, remiantis viešai skelbiama informacija, priklauso Limbažiuose įsikūrusiai įmonei „Skydive Latvia“.

Rygos oro uostas atnaujina veiklą po to, kai dėl incidento laikinai buvo uždarytas kilimo ir tūpimo takas, o keleivių, kurių skrydžiai dėl incidento vėluoja, buvo prašoma susisiekti su atitinkamomis oro bendrovėmis.