„Dogan“ naujienų agentūra pranešė, kad Turkijos pakrantės sargyba išgelbėjo 16 pabėgėlių paieškos ir gelbėjimo operacijos metu.

Pabėgėliai leidosi į kelionę iš Turkijos Didimo kurorto, esančio Aidino provincijoje, ketindami pasiekti Graikijos salą – Farmakonisį.

Turkija, priglaudusi 2,2 milijonus nuo Sirijos pilietinio karo bėgančių žmonių, tapo Europą bandančių pasiekti migrantų centru. Dauguma pabėgėlių už šį rizikingą persikėlimą sumoka tūkstančius dolerių nelegaliems migrantų pervežėjams.

Lapkritį Ankara pasiekė susitarimą su ES, pažadėdama stabdyti į Europą keliaujančių pabėgėlių srautą mainais į 3 mlrd. eurų finansinę paramą. Tačiau susitarimas ir atėjusi žiema neatbaidė migrantų – pabėgėliais sausakimši laivai vis dar atvyksta į Graikiją kiekvieną dieną.

Antradienį Tarptautinė migracijos organizacija (TMO) pareiškė, kad šiais metais į Graikiją jūra atvyko 45 361 pabėgėlis – net 31 kartą daugiau nei 2015 metų sausį. 90 proc. migrantų atvyko iš Sirijos, Irako ir Afganistano.

TMO šiemet užfiksavo 158 žūtis rytinėje ir 19 mirčių centrinėje Viduržemio jūros dalyje. Iš viso šiemet žuvo 177 pabėgėliai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)