Misispės valstijoje sulaikė vyrą, kuris nusiuntė laiškus JAV prezidentui Barackui Obamai, teisėjui ir senatoriui, o Vašingtono valstijoje suėmė teisėjui laiškų siuntusį asmenį. Neaišku, ar laiškų Niujorko merui siuntėjas su jais susijęs.

Policija po pirminių tyrimų informavo, kad laiškuose M. Bloombergui buvo nuodingo ricino, kuris gaminamas iš ricinmedžio sėklų.

Ricinas – tūkstantį kartų nuodingesnis už kalio cianidą. Jo įkvėpus ar nurijus galima stipriai apsinuodyti, kartais gali ištikti mirtis.

Vieną laišką atplėšė praėjusį penktadienį Manhatano pašte, kitą – praėjusį sekmadienį M. Bbloombergo vadovaujamos grupės „Merai prieš nelegalius ginklus“ biure Vašingtone.

Laiškus skaitę asmenys neapsinuodijo, pašto apsaugos darbuotojai kiek nukentėjo, tačiau po dienos apsinuodijimo simptomai išnyko. Federalinis tyrimų biuras pradėjo tyrimą. Niujorko meras – karštas kovotojas už ginklų įstatymų sugriežtinimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją