„Kad šimtams tūkstančių karo nusikaltimų aukų būtų suteikta galimybė sulaukti teisingumo (...) būtina sukurti tarptautinį tribunolą ir patraukti atsakomybėn Putiną, (Baltarusijos prezidentą Aliaksandrą) Lukašenką ir kitus karo nusikaltėlius“, – feisbuke parašė Oleksandra Matvijčiuk.

Ji taip pat paragino pašalinti Rusiją iš Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos „dėl sistemingų JT chartijos pažeidimų“.

O. Matvijčiuk sakė, jog „džiaugiasi“, kad nevyriausybinė organizacija apdovanota Nobelio taikos premija kartu su „mūsų draugais ir partneriais iš grupių „Memorial“ ir „Viasna“.

Šių metų Nobelio taikos apdovanojimas atiteko Rusijos teisių grupei „Memorial“, Baltarusijos disidentui Alesiui Beliackiui, įkūrusiam teisių grupę „Viasna“ ir Ukrainos piliečių laisvių centrui.

Penktadienį Kyjive kalbėdama su žurnalistais Ukrainos žmogaus teisių grupės komunikacijos vadovė Anna Trušova sakė, kad Piliečių laisvių centras buvo įkurtas 2007 m. ir „mūsų pagrindinė misija yra ginti žmogaus teises“. Vasarį Maskvos kariuomenei įsiveržus į Ukrainą, „mes dokumentuojame Rusijos kariškių karo nusikaltimus“. „Kita svarbi veikla – pagrobtų ukrainiečių grąžinimas namo“, – sakė A. Trušova.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją