Vyras dvejus metus mokėsi šokinėti su uždelstu parašiuto išsiskleidimu parašiutizmo mokykloje „Skydive Monterey Bay“. Jis jau buvo atlikęs 29 sėkmingus šuolius.

Vaizdo kamera užfiksavo, kaip iššokęs iš lėktuvo G. Floresas entuziastingai pozuoja danguje ir šūkčioja iš džiaugsmo. Deja, vos po kelias sekundes trukusio laisvo kritimo ekstremalas staiga pajuto trūktelėjimą. Paaiškėjo, kad maždaug keturių tūkstančių metrų aukštyje netikėtai išsiskleidė jo parašiutas.

Esmė ta, kad šokant iš didelio aukščio išskleisti parašiutą rekomenduojama iki žemės likus ne daugiau kaip dviem kilometrams.

Amerikietis tikina iškart supratęs, kad kažkas yra negerai, mat jį trūktelėjo į šoną ir jis pradėjo sparčiai kristi. Vyras neteko sąmonės dar besileisdamas žemyn. Jis nukrito ant žemės po 20 minučių, vis dar neatgavęs sąmonės ir stebuklingai pataikė ant nusileidimo zonos. Prie G. Floreso akimirksniu pribėgo kolegos ir šuolių treneriai, jie iškvietė gelbėtojus. Parašiutininkas sraigtasparniu buvo nugabentas į ligoninę.

G. Floresas dvi savaites gulėjo be sąmonės, vėliau ją atgavo. Nukritęs ant žemės jis viso labo susilaužė šonkaulius ir patyrė plėštinę liežuvio žaizdą. Parašiutininkas tvirtina, kad šį incidentą tyrusioje JAV Federalinėje civilinės aviacijos valdyboje jam tvirtino, kad jis laimingiausias kada nors jų sutiktas žmogus.

Specialistai aptiko nesklandumų parašiute, su kuriuo nusileido nukentėjėlis. Vis dėlto specialistai įspėja, kad parašiutų sportas yra neabejotinai pavojingas pomėgis net ir tais atvejais, kai įranga tvarkinga.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)