Dėl koronaviruso pandemijos iš 2022-ųjų į šiuos metus perkeltose žaidynėse Azijos atletai jau dvi savaites konkuruoja 40-ies sporto šakų varžybose. Renginyje, kurį rugsėjo 23 d. oficialiai atidarė Kinijos komunistų partijos vadovas ir šalies prezidentas Xi Jinpingas, azijiečiai varžosi ir dėl medalių, ir dėl kelialapių į kitų metų Paryžiaus olimpines žaidynes.

Kaip ir prognozuota, žaidynėse tiesiog dominuoja šeimininkės Kinijos sportininkai, spalio 6 d. savo sąskaitoje jau turėję 181 (iš 407 galimų) aukso medalius. Palyginimui, antroje medalių lentelės vietoje žengianti Japonija iškovojo 44, o trečioje vietoje esanti Pietų Korėja – 34 auksinius apdovanojimus.

Viena iš auksinių kinių mergaičių šią savaitę tapo ir 24-erių Lin Yuwei, gana netikėtai laimėjusi dramatišką 100 m bėgimo su kliūtimis finalą. Iš karto po jo nugalėtojos glėbyje atsidūrė favorite laikyta 26-erių tautietė Wu Yanni – Kinijoje tikra žvaigžde laikoma gražuolė, daugkartinė šalies čempionė, kurios pasirodymą finale lydėjo ir šiurkšti klaida, ir ginčai su arbitrais, ir polemiškas finišas.

Atrodytų, tiesiog tobula medžiaga intriguojantiems, skaitytojus įtraukiantiems reportažams, kuriuos galima pailiustruoti itin vaizdinga abiejų merginų nuotrauka. Tačiau taip neatrodė paranojiškai Kinijos cenzūrai – tabu temą absoliučiai atsitiktinai užkabinusių Lin ir Wu nuotrauka netrukus dingo iš kinų socialinių tinklų ir daugumos naujienų portalų.

Kodėl? Ko taip paranojiškai vengia Kinijos cenzoriai?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)