Partijos įkūrėja Wang Zheng sakė, kad sumanė įkurti "Dži Sian" (Zhi Xian) partiją, kai stebėjo Bo Xilai teismą, praneša BBC. Šis įvykis labai neįprastas, nes Kinijoje opozicinės partijos paprastai yra draudžiamos.

Buvęs Komunistų partijos Čongčingo mieste lyderis Bo Xilai rugsėjo mėnesį buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos už korupciją ir įgaliojimų viršijimą.

Universiteto profesorė Wang Zheng sakė, jog jos partija sieks, kad būtų laikomasi Kinijos Konstitucijos ir būtų mažinama pajamų nelygybė. Anot jos, partiją įkvėpė Bo Xilai darbai, pagalba vargšams. Wang Zheng teigia, kad jos partija sulaukė teigiamos aplinkinių reakcijos, bet neatskleidė, kas jai priklauso.

Partija išrinko Bo Xilai savo garbės pirmininku, bet neaišku, ar pats Bo Xilai sutiko būti siejamas su šia grupe. "Dži Sian" partija išvertus iš kinų kalbos reiškia Konstitucijos viršenybės partiją.

Pranešama, kad Wang Zheng gresia atsakomieji vyriausybės veiksmai, o jos namus jau stebi policija. Kinijoje anksčiau aktyvistai už politinių partijų įkūrimą būdavo kalinami.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją