„Patriotai už Europą“ aljansą birželio gale įkūrė Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas.

„Esame PVV patriotai, mylime savo tautą. Stiprią ir suverenią. Atsparią neteisėtai imigracijai. Mes giname taiką ir laisvę. Ir palaikome Ukrainą. Mes giname savo judaistinį ir krikščioniškąjį paveldą. Ir savo šeimas“, – PVV pirmininkas Geertas Wildersas rašė „X“ penktadienio vakarą.

„Norime suvienyti jėgas Europos Parlamente ir išdidžiai prisijungti prie „Patriotų už Europą“, – paskelbė jis.

G. Wilderso partija laimėjo Nyderlandų parlamento rinkimus pernai lapkritį. PVV – didžiausia antradienį prisaikdintos keturių partnerių sudarytos dešiniųjų koalicijos partija. Premjeru patvirtintas buvęs olandų žvalgybos vadas Dickas Schoofas.

Birželį vykusiuose Europos Parlamento rinkimuose PVV gavo šešias vietas.

Pirmieji į „Patriotų už Europą“ aljansą įsijungė V. Orbano „Fidesz“ partija, Austrijos kraštutinių dešiniųjų Laisvės partija ir populistinė Čekijos ANO partija.

Neseniai sprendimą prisidėti prie aljanso paskelbė Ispanijos ir Portugalijos kraštutinių dešiniųjų partijos „Vox“ ir „Chega“.

Po naujienų iš G. Wilderso judėjimas savo gretose skaičiuoja europarlamentarus iš šešių šalių. Frakcijos statusui Europos Parlamente gauti būtina turėti narių bent iš septynių šalių.

Kraštutinių dešiniųjų partija „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) kol kas jungtis atsisako.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją