Kariams pareikšti papeikimai, du mėnesius jiems mokės tik pusę atlyginimo.

„Electronic Arts“ pagamintame žaidime „Medal of Honor: Warfighter“ neatkuriama misija prieš O. Bin Ladeną, tiesiog norima parodyti realius kariškių reidus.

Specialiojo būrio nariams pateikti kaltinimai tvarkos pažeidimu, įgaliojimų piktnaudžiavimu, aplaidumu bei slaptos medžiagos atskleidimu.

Kaip praneša „CBS News“, prie neseniai pasirodžiusio vaizdo žaidimo kūrimo kariai prisidėjo po dvi dienas pavasarį ir vasarą. Žaidimo kūrėjai giriasi, kad tarnybą atliekantys ir jau į atsargą išėję kariškiai padėjo kurti žaidimą, kad jis būtų kiek įmanoma realistiškesnis.

Neaišku, kokias paslaptis kariai atskleidė, tik pranešama, kad jie pasinaudojo JAV karinio jūrų laivyno turima slapta medžiaga.

Karinio jūrų laivyno admirolas Garry‘is Bonelli duodamas interviu pabrėžė, kad tokie nusižengimai tarnybos taisyklėms netoleruojami. Jis pridūrė, jog drausminės nuobaudos bus įrodymas, kad tarnybos protokolo buvo ir bus griežtai paisoma.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)